FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl Reklama: Oryginalne części do Renault w iParts.pl

Kontakt z administracją


Poprzedni temat «» Następny temat
Sporo problemów elektrycznych , pomóżcie proszę.
Autor Wiadomość
Kronunng 

Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.5 Dci
Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 1
Skąd: Świetokrzyskie
Wysłany: 2009-02-22, 12:30   Sporo problemów elektrycznych , pomóżcie proszę.

Witam serdecznie!

Mam kilka problemów z moim samochodem ;
Padło mi sterowanie centralnym zamkiem z kluczyka.Niestety obydwa klucze mają te same objawy , nie świeci się czerwona dioda .Centralny przy zamykaniu z środka chodzi bez zarzutu.
Baterie wymieniłem w parze kluczyków, dobrze że ostał się zwykły zamek w drzwiach .
Drugi problem to paląca się od jakiegoś czasu kontrolka Airbag serv .Znajomy podłączył kompa
i stwierdził że nie da się skasować tego błędu.W niedawnym Autoświecie pisali że to jeden z powszechniejszych problemów Renault.Tylko serwis .Może ktoś ostatnio był jakie są ceny , mniej więcej.
Trzeci problem: na początku samochód pali bez problemu, po wyłączeniu silnika i jakimś czasie trzeba porządnie (25-30s) zakręcić rozrusznikiem , by odpalił , także przy ciepłym silniku.
Szczerze samochód jest w miarę oszczędny i wygodny , ale jak na 2002r i 90 tys km to troche za dużo tych usterek.
Pozdrawiam!
_________________
Jarek.
 
     
REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online



 
 
Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 334
Skąd: okolice Wrocka
Wysłany: 2009-02-22, 12:41   

Może odwrotnie baterie włożone :?:
Może coś się w nich uszkodziło - zimny lut.
Kronunng napisał/a:
W niedawnym Autoświecie pisali

W Autoświecie różne bzdury piszą :mrgreen:
Najlepsze są wedle nich wszelakiej maści auta Niemieckie :mrgreen:
Zerknij pod fotele i posprawdzaj złączki połączeniowe.
Bywa czasami, że przetarciu ulega taśma w kierownicy od poduszki kierowcy i wtedy takie błędy wywala. Zapewniam cię, że jest to problem nie tylko Renault.
Kronunng napisał/a:
Znajomy podłączył kompa i stwierdził że nie da się skasować tego błędu.
Ponieważ nie ma odpowiedniej maszyny do tego celu. Na takie błędy niestety pomaga klip w ASO :-/
Może trzeba wyczyścić czujnik poł. wału - nie wiem jak w thalii.
Może któraś z cewek po nagrzaniu - nie znam thalii.
 
     
patryk30 

Auto: Clio
Silnik: diesel
Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-29, 16:39   

Najlepiej zawieźć do elektronika. Podłączą się komputerem i wykazuję błędy. Nie powinno być wtedy żadnych problemów.
_________________
Samotność coraz bardziej Ci doskwiera?
Czujesz, że nadszedł czas na miłość i spotkanie z kimś wyjątkowym?
Biuro matrymonialne http://iduo.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Hosting dla forum zapewnia: Zapleczowo.pl

Strony internetowe Poznań | Mechatronika - portal branżowy| Mapa strony

Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.