porferalfa
Auto: Renault Twingo N
Silnik: 1.2 75KM
Wysłany: 2010-09-03, 14:59 zmiana oleju
witam serdecznie. jezdze twingo MK2; 1,2 75KM. zrobilem 15 tys km i chcialbym wymienic olej. seryjnie wlany jest Elf evolution 5w30. jest to pierwsza zmiana oleju. czy wymienic na taki sam? moze jest jakis lepszy? cena nie gra roli w tym momencie bo dla mnie najwazniejsza jest zywotnosc jednostki. prosze o powazne odpowiedzi jak i cenne uwagi od doswiadczonych kierowcow lub mechanikow
z gory dziekuje za szybka odpowiedz
pozdrawiam
Marcin
porferalfa, z osobistego doświadczenia mogę Ci poradzić - lej to samo. Ja jeżdże cały czas na Elfie, silnik ma ponad 200 tys. km i jest OK. Całe 200 tys. km na Elfiku..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.