FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl, Reklama: Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Kontakt z administracją


Poprzedni temat «» Następny temat
zapalajaca sie kontrolka swiec zarowych/problemu z elektryka
Autor Wiadomość
maciejb84 

Auto: Renault Clio
Silnik: 1.9D
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 9
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-11-02, 22:43   zapalajaca sie kontrolka swiec zarowych/problemu z elektryka

Witam,

mam nielada problem z moim nowym zakupem Clio 1.9D z 2000r. Samochod po kupnie i wyjezdzie z komisu po jakims czasie zapalil ta kontrolke swiec zarowych/problemu z elektronika/elektryka ale chyba zgasla, a moze i nie ale akurat jechalem nim prosto do mechanika na wymiany wszystkiego wiec jakos sie tym nie przejalem. Wymienilem rozrzad kompletny, oba paski, rolki, pompa wody, wszystkie filtry, paliwa, oleju, powietrza, kabinowy, olej, olej w skrzyni, plyn chlodniczy i swiece. Okazalo sie ze swieca jedna nie palila, po przylozeniu plusa z akumulatora do koncowki swiecy nie iskrzylo, tak czy siak i tak bym je wymienil. Uradowany ze full wypas wszystko nowe, ale portfel ucierpial, jechalem do domu i zapalilo sie stop + kontrolka od temp, okazalo sie ze za malo plynu i wciagnelo wszystko z wyrownawczego i bylo za malo, ale zgasla i jakos dojechalem, jakby tego bylo malo po jakims czasie zapalila sie w trakcie jazdy w/w kontrolka i swiecila sie ciagle, zgasla jak wcisnalem sprzeglo i obroty troche spadly, ale dalej jechalem i bylo ok. Po dojechaniu do celu na wymiane opon, kontrolka po wlaczeniu zaplonu nie gasla, lub jak zgasla to zapalila sie znowu po zgasnieciu reszty kontrolek i po odpaleniu nadal sie swiecila. wymienilem opony, podjechalem na myjnie, umylem auto, WYJECHALEM z myjni, wylaczylem samochod, wypucowalem, ja do odpalenia a on ledwo zakrecil, przygasly kontrolki i d**a.. kolega podjechal z przewodami a tu dalej tak samo... pod prostownik i na opcje boost (rozruch) a tu dalej tak samo, w miedzy czasie zauwazylem ze mi zresetowalo zegarek i radio, po 5/10min jak juz odlaczali prostownik i mowili ze to nie ma sensu skoro na rozruchu nie odpala a oni DAFa odpalaja tak to jakas lipa, ale odpalil i pojechalem do domu, w trakcie jazdy zapalila sie w/w kontrolka... doejchalem postawilem auto, cos tam porobilem i po jakims czasie probuje co z ta kontrolka.... i teraz dziwna sprawa, po przekreceniu na zaplon zapalila sie dopiero jak inne zgasly ale po moim wyczekiwaniu ok 1 min zgasla wiec odpalilem auto, chodzilo super, obroty kolo 750 ( nie wiem ile tam dokladnie ma ale tak podan 500) i bylo ok po chwili zapalila sie kontrolka i momentalnie obroty wskoczyly na 1000 i tak juz zostaly, wylaczylem silnik bo stwierdzilem ze nie ma sensu czekac, co moze byc powodem takiego zachowania, co moze byc z elektryka ze jak sie zapala to rosna obroty?


z gory dziekuje za przeczytanie mojej opowiesci i w miare poprawne podpowiedzi ;)
 
     
REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online



 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Hosting dla forum zapewnia: Zapleczowo.pl

Strony internetowe Poznań | Mechatronika - portal branżowy| Mapa strony

Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.