Wysłany: 2011-01-12, 15:41 Wyświetlacz Nic Nie Wyświetla ? !
Witam!
Dziś rano odpalam samochód i się troszkę zdziwiłem.
Odpalił normalnie, wszystko cacy, ale na konsoli nic sie nie wyświetla,
Muszę jezdzić na ślepaka bo nie mam żadnych zegarów ani nic.
Auto to Scenic II 2005r.
Kolego proszę napisz jak rozwiązałeś swój problem,bo ja mam podobny - podczas jazdy zgasł licznik,silnik pracował normalnie ,ale przestalo działać radio, nawiwe klimatyzacji, nie działa oświetlenie sufitowe i lampki w dzwiach,nie ma stopu i nie można otworzyć bagaznika, po za tym swiatla i kierunkowskazy dzialają .Bezpiezniki sprawdzone- dobre, autko pali. Moj samochód to SCENIC II 1.9 dci z 2003 r
Kolego TYGRYSW781 u Ciebie jest inny problem niż u poprzednika . Gasnące liczniki w scenikach II to typowy problem . Usterka licznika jest przyczyną pękających elementów na płycie licznika co objawia sie gasnącym i zapalającym licznikiem (nieraz dobija wtedy stan km ) ale potem uszkadza dalsze elementy - tranzystor kluczujący transformator , bezpiecznik elektroniczny i wtedy licznik już nie zapala sie wcale .
Natomiast nie ma to żadnego wpływu na brak działania innego wyposażenia .
Dlatego u TYGRYSW781 szukał bym usterki w skrzynce bezpiecznikowej w kabinie .
Oczywiście na początek diagnostyka . Jeśli wykaże tylko brak komunikacji z tymi modułami to sprawdzić trzeba czy nie wypalony jest któryś styk w kostce skrzynki bezpieczników bo potem pozostaje raczej usterka przekaźnika w skrzynce . Niestety jest on integralną częścią płyty i nie jest tak łatwo go wymienić ...
Jeśli bedzie potrzeba to moge sprawdzić dokładnie na którym przewodzie nie masz 15
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.