Wysłany: 2011-10-23, 18:54 Wyskoczyl blad poduszek - czym skasowac ?
Witam - mam taki problem - rano po odpaleniu silnika kontrolka poduszki zapalila sie i zgasla - a za chwile znowu sie zaswiecila i swieci serwis ( rano byl niwielki mroz i trzeba bylo skrobac szyby ) - mam takie pytanie - czy jest jakis interfejs z programem ktory mozna zakupic (allegro - inny sklep - cena w granicach rozsadku 100 zl ) zeby skasowac ten blad ? - czy tylko wizyta w stacji diagnostycznej gdzie jednorazowe podpiecie kosztuje 100 zl ? - poduszki nie wystrzelily - gdzie szukac zlacz zeby poprawic styki poduszek ? - Acha mam Thalie z 2002 roku silnik 1,5 Dci z przebiegiem 160 000 km
Pozdrawiam andrzejdisel
Witam ponownie - syn pojechal Thalia - wiec na 100% nie potwierdze - ale w 90% nie zauwazylem zeby byly wtyczki przy fotelach ( mam dwie poduszki w tym jedna jest z wylacznikiem na klucz w drzwiach pasazera) - a czym to skasowac ?
Pozdrawiam andrzejdisel
Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2011-10-24, 08:48
Pod fotelami masz kostki do napinaczy pasów i bardzo często tam właśnie nie łączy. Myślę, że jak sprawdzisz te kostki to nie będziesz musiał kasować błędu
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Dokładnie jak Tomik napisał, kostki pod fotelami to typowy problem w Clio, Megane i innych modelach. Kontrolka powinna zgasnąć po usunięciu usterki, ale nie mam 100% pewności. Jeżeli poprawisz kostki i kontrolka nie zgaśnie po pewnym czasie to spróbuj odłączyć akumulator na kilka minut.
Jeżeli to nie pomoże to może oznaczać, że kostki nie są przyczyną i trzeba zdiagnozować problem i przywrócić poduszki powietrzne do pracy.
Witam ponownie - PROROCY CZY CO ? - przepraszam ze krzycze - ale to z radosci ze mieliscie w 100 % racje a mnie ominelo kosztowne serwisowanie z komputerem - tak jak pisaliscie sprawdzilem zlacza pod fotelami ( nawt nie wiedzialem ze tam sa - syn ma Thalie dopiero trzy tygodnie ) i poprawilem - czyli rozlaczylem i podlaczylem wtyczki i blad sam sie skasowal - jeszcze raz dziekuje
Pozdrawiam andrzejdisel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.