afakrak
Auto: brak
Silnik: brak
Wysłany: 2010-12-31, 18:07 wspomaganie kierownicy
Witam Wszystkich
Mam prosbe o porade. Jestem zainteresowany kupnem uzywanej thali (nowa wersja symbol). Silnik benzynowy. Jednak dotarly do mnie informacje ze w samochodach Renault (np Modus) jest montowane elektryczne wspomaganie kierownicy ktore jest podobno bardzo kosztowne. Czy w thalii tez jego ewentualna wymiana/naprawa bardzo droga? Nie chcialbym aby po zakupie auta za np. 20.000 okazalo sie ze trzeba naprawiac wspomagania za np 5.000.
Dziekuje Wszystkim za informacje i zycze Szczesliwego Nowego Roku
Renault zaczęło kodować podzespoły w nowszych modelach, w modusach na pewno już było, jednak nie jestem w stanie powiedzieć od którego roku. Większość części ma układ scalony który jest sprzęgnięty z immobiliserem auta, stąd też po wymianie części na nową samochód nie odpala. Nie bój się, zostało to już rozgryzione jakiś czas temu i w każdym większym mieście elektromechanik sobie z tym poradzi bez brania grubych pieniędzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.