Wysłany: 2011-10-31, 09:12 Wibracje tak jakby silnika przy dodawaniu gazu
Witam
Posiadam Lagunę II Grandtur kombi z 2004r 1,9dci. Przed wczoraj wracając do domu zaczeło mi wibrować auto według mnie albo silnik albo tył ale raczej przód. Myślałem może że to wina ktoregoś koła więc zmieniłem opony letnie na zimóki na innych felgach i dalej jest ten problem. Problem występuje jak się dodaje gazu od prędkości ok 40km/h wzwyż. Dodam że nie wibruje kierownica.
Proszę o odpowiedź kolegów z podobnym rozwiązanym problemem z góry dziękuję za odp
Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2011-10-31, 12:17
Do wymiany poduszki mocowania silnika i pamiętaj, że wszystkie bo jak wymienisz jedną lub dwie to i tak za jakiś czas trzecia dostanie po palić i tez ją wymienisz
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.