FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl, Reklama: Sklep z częściami samochodowymi iParts.pl

Kontakt z administracją


Poprzedni temat «» Następny temat
Brak reakcji rozrusznika
Autor Wiadomość
pawelloon 

Auto: Laguna II
Silnik: 1.9 dCi
Wiek: 36
Dołączył: 02 Cze 2010
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-06-02, 20:46   Brak reakcji rozrusznika

Witam wszystkich uzytkownikow Renault!
Z racji iz jest to moj pierwszy post chciałem sie przywitac ze wszystkimi:)
Samochod Renault rowniez pierwszy w zyciu mimo iz wiele marek juz mi sie przewinelo w reku.
Chciałbym Was prosic o porade mojego problemu przy silniku 1.9 dci.
Otoz od 2 tygodni eksploatacji od zakupu migaly mi czasami kontrolki na desce, rozne naprawde, raz ESP aa raz gasl silnik na 2s.
Nie wiedzialem co to bylo, sprawdzilem cala elektryka az odkrylem ze kabel plusowy od akumulatora do rozrusznika przetarl sie i robil zwarcie ze wspornikiem na skrzyni biegów.
Spowodowalo to w koncu brak mozliwosci zapalenia auta, slychac bylo tylko takie tykanie w rozruszniku czyli automatu.
dzis odebralem samochod z naprawy 500zł!- naprawa alternatora, jakies przepalone diody, wymiana automatu w rozruszniku i nowe ulozenie przewodu plusowego do akumulatora.
I nie uwierzycie - przejechalem wieczorem dzis do sklepu moze ze 3km i zaswiecilo sie STOP oraz kontrolka akumulatora. Zero mozliwosci odpalenia auta i tylko znow tykanie przy rozruszniku:(

Najpierw kontrolka akumulatora migala na 2s i gasla az zaczela swiecic stale. Nie wiem co sie stalo. W piatek po swiecie musze oddac to w ramach gwarancji od serwisu ( co ciekawe serwis ELEKTROMECHANICZNY aut hehe)
Jak myslicie co sie moglo znow stac skoro kabel zostal przez nich sprawdzony i ulozony prawidlowo?
Czy mozliwe ze np nie sprawdzili reszty diod w alternatorze?
Bardzo prosze o fachowe porady, moze przydadza mi sie przy reklamacjiw piatek.
Dzieki z góry!
 
 
     
REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online



 
 
Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 334
Skąd: okolice Wrocka
Wysłany: 2010-06-02, 20:51   

Zobacz w jakim stanie jest akumulator.
Obecnie potrafią paść w jednej chwili bez ostrzeżenia. Ja już spotkałem się z takimi "padaczkami" dwa razy. Nawet na pożyczony prąd nie zapali.
 
     
Laguna15170 

Auto: Laguna II
Silnik: 2.0
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 15
Skąd: Radymno
Wysłany: 2011-04-26, 14:07   

a może źle usunięta usterka, sprawdź czy na pewno mechanik zrobil to co mówil
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Hosting dla forum zapewnia: Zapleczowo.pl

Strony internetowe Poznań | Mechatronika - portal branżowy| Mapa strony

Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.