Witam
Obecnie posiadam koła 175/60 r14 ale kupiłem alufelgi 195/60 r15 i moje pytanie brzmi następująco: czy na alufelgach nie będzie tarło koło o nadkola? i czy lepiej zmienić opony na 50-55? jak przykręciłem koło z przodu to trochę luzu zostało(mało:) nie mogę na razie sam sprawdzić ponieważ nie mam jeszcze pierścieni centrujących i śrub. Z góry dziękuję za odpowiedź.
P.S. Thalia '05r
Witam
Może nie będzie tarło, ale musisz jeszcze napisać jaką szerokosć ma felga i jakie ET.
Stalówki 14" mają (prawdopodobnie) ET 36 i 5,5"szerokości. Poszukaj podobnych napisów i się pochwal
Opony powinny mieć niższy profil, bo licznik Ci bedzie oszykiwał.
ET wynosi 35 a szerokość 6,5":P jutro zakładam i dam znać jak poszło:D
EDIT: Niestety moje przypuszczenia stały się prawdą opona jest za duża, przejawiało się to spadkiem mocy oraz problemem przy skręcaniu na maksymalnym wychyleniu kół. Korzystając z kalkulatora i bazując na informacjach w internecie zamówiłem opony 195/50. Czekam na nie z niecierpliwością:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.