Wysłany: 2011-06-07, 19:59 Świeżo kupiony Renault Master 2.5dci 200.000 km jaki olej ?
Witam
Zakupiony jest u nas Masterek 2.5dci 120km, 200tkm przebiegu rocznik 2008. Jaki olej polecacie zalać i ile litrów go wchodzi do tego motorku ? Syntetyk czy pół?
u mnie w 2.8 dci z 2000r jezdzil na polsyntetyku 10w40 i z tego co sie orientuje w wiekszosci z teych rocznikow takich uzywaja bo tez troche szukalem
Witam
biorąc pod uwagę warunki pracy proponował bym jednak pełen syntetyk 5w/40. Proste że jeśli lepszy olej zalejemy to odda nam to w dłuższej pełnowartościowej pracy. Ja we wszystkich z turbinką stosuję 5w40 i jakoś to mi oddaje w długich bezawaryjnych przebiegach. A może to przypadek ? ;)
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.