Wysłany: 2011-01-20, 15:49 stukanie silnika 1,5 DCI CLIO III
Mam pytanie? zaczęło coś stukać głośno w silniku CLIO III DCI 1,5 w zależności od obrotów stukanie jest głośniejsze i częstsze. Dopiero za 2 tyg. jestem umówiony w warsztacie a gryzie mnie co to może być. To chyba poważna sprawa....???
Witam,
Ja mam podobny problem, mam Clio III z 2007 roku z silnikiem 1.5dci 78 przebieg, około 90tys. Mianowice przy obrotach silnika między 1900 a 2100 słyszę stukanie, szczególnie przy delikatnym przyspieszaniu, na wszystkich biegach. Acha i na zimnym silniku bardziej słyszalne niz na rozgrzanym.
Wiecie w czym leży problem, czy mam się przejmować?
ps. Łopaciński, jak wrócisz od mechanika napisz mi na prv z czym miałeś problem.
alexandra
Auto: Renault Clio
Silnik: 1,9D
Wysłany: 2011-03-26, 17:16
witam, posiadam I Clio z 1996 roku, w ostatnich kilku dniach zaczęłam słyszeć jakieś dziwne stukania w silniku, i podobnie jak kolega wyżej jest to bez rożnicy na którym biegu, i czy silnik jest rozgrzany czy nie. Mam prośbę do Was, napiszcie mi co Wasi mechanicy stwierdzili, i co wydarzyło się dalej. Moje auto stoi już od trzech dni w warsztacie, ale jeszcze nikt do niego nie zajrzał. Bardzo prosiłabym o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.