Cześć wszystkim. Przeszperałem trochę forum, ale niestety nie trafiłem na taki wątek, więc zakładam, może ktoś pomocny się znajdzie
Mam Thalię 1.4 8v, która idzie za kilka dni na sprzedaż, była szybka decyzja o zakupie nowej renówki, a auto miałem zatankowane pod korek raptem dzień wcześniej i chciałbym to paliwo wyciągnąć, w końcu ćwierć tysiąca pln piechotą nie chodzi. Muszę zostawić tam kilka litrów na parę kilometrów dojazdu i tyle.
Czy ktoś może orientuje się jak w tym modelu jest ze spuszczaniem paliwa? Czy klasyczna metoda z rurką do baku ma rację bytu czy trzeba kombinować coś z pompą etc.?
Będę naprawdę wdzięczny za info. Przepraszam jeśli temat gdzieś był wałkowany ale nie mogłem się do takowego dokopać ;/
Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2011-07-10, 10:55
Zwykły wąż ogrodowy i autko postaw wyżej lub bańkę niżej i poleci aż miło. Robię tak często gdy nie chce mi się jechać po paliwo do kosiarki, wtedy saxo robi za dystrybutor Użyj cienkiego wężyka (około 1,2 cala)
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Dzięki za info. Mam nadzieję, że nie będzie problemu. Oby się nie okazało, że nie ma jakiegoś zabezpieczenia typu siatka aby wąż nie wlazł głębiej. Ciekawe jak długie rury są od wlewu do baku, mam nadzieję, że nie ma tam zbyt wiele załamań, aby ten wąż jakoś dotarł na dno ))
Jutro wpadnę do jakiejs castoramy czy innego praktikera i kupię wobec tego taki wąż. Ze 3 metry chyba starczą prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.