ninoczka
Auto: Renault Clio II
Silnik: 1,6
Wysłany: 2010-07-28, 10:18 Skrzynia automatyczna w Renault Clio II
Witam. Jestem tu pierwszy raz, wiec nie wiem czy w dobrym miejscy pytam. Jeśli nie to proszę wybaczyć.
Niedawno kupiłam Renault Clio z 99 roku w automacie. 2 razy zdarzyła mi się dziwna rzecz... mianowicie: przed wyłączeniem silnika ustawiam skrzynie na P. I to jest widoczne na kontrolkach na tablicy. A 2 razy zdarzyło się tak, że kiedy przekręciłam kluczyk, aby za moment odpalić samochód, to na tablicy nie świeciła się kontrolka P (tak jak powinna, kiedy skrzynia jest prawidłowo ustawiona), tylko było zaznaczone D i na dodatek mrugało. Nie wiedziałam co z tym zrobić. W żadnym wypadku nie odpalałam samochodu, ani nie ruszałam skrzyni (bo jak mówię skrzynia była na P). Po prostu kilka razy wsadziłam i wyjęłam kluczyk i to "pomogło". Jednak macie pojęcie co to mogło być i dlaczego?
I druga sprawa. Jeśli mogę. Chciałam wymienić olej w tej skrzyni i może podpiąć ją do komputera, ale nie wiem gdzie to zrobić. Mogę w innym salonie? Niekoniecznie Renault? Jestem początkującym kierowcą i nie bardzo wiem jak trafić do częstochowskiego Renault :P poza tym nie czytałam o nich zbyt pochlebnych opinii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.