Wysłany: 2011-02-28, 13:48 Scenic problem z obrotami silnika
Witam!Jestem użytkownikiem Scenica 1.6 benz 16V z 2001r.Jak dotąd autko zachowywało się nienagannie(wymieniałem tylko cewki),od paru dni zauważyłem dziwne zachowanie silnika,tj.gdy jest on zimny zaczyna się dość uciążliwe falowanie obrotów(na biegu jałowym)wskazówka obrotomierza szaleje góra-dół 900-1500obr/min.Po jakimś czasiegdy silnik jest już zagrzany sytuacja wraca do normy i obroty stabilizują sie.Zauważyłem również wzrost zużycia paliwaCo może być przyczyną?Proszę o pomoc i rady(za co z góry wielkie dzięki!).
p.s.próbowałem znaleźć coś w wyszukiwarce ale efekt marny(a może cienki ze mnie szukacz? .Pozdrawiam forumowiczów!
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-02-28, 14:40
mick532 napisał/a:
próbowałem znaleźć coś w wyszukiwarce ale efekt marny(a może cienki ze mnie szukacz?
Chyba nie tylko. Grunt to spostrzegawczość.
Wystarczyło zapoznać się z ogłoszeniem ze strony gł.
"Posiadaczy Renault Megane, Scenic i Fluence zapraszamy na nasze oddzielne forum - megane.com.pl - kopalnia wiedzy o wymienionych modelach !"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.