Wysłany: 2010-05-01, 14:47 Renault Megane II phI - P0110 - kod błedu OBD II.
Megane II phI 1.9 DCi 120KM 2004r.
Witam, rok temu nabijałem klimatyzacje, gościu sprawdził mi szczelność i nabił, układ był szczelny oraz klima działała całe wakacje, teraz zrobiło się ciepło chciałem się ochłodzić a klima się nie załącza. Pomyślałem że przyczyną może być czujnik temperatury, przecież skoro układ jest szczelny nie możliwe ze już nie ma płynu w układzie. ( W Oplu już 3 rok bez nabijania i mrozi naprawdę mocno).
Postanowiłem więc zeskanować samochód kablem OBD II. Wywaliło błąd:
P0110 - kod błedu OBD II.
(Obwód czujnika temperatury powietrza dolotowego - wadliwe działanie.)
W programie PCMScan również jest ten sam błąd.
Nie wiem czy to nie ma nic wspólnego z tą klimatyzacją,lub wydaje mi się jeszcze ze to coś od intelcoolera, czy ktoś mi pomoze?
Wie ktoś co to za czujniki i czy są one zwiazane z tym błedem?
Jeden jest 6 pinowy z tego co pamiętam to jest przepływomierz z czujnikiem odrazu.
Dobrze kojarzę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.