PGE
Auto: Renault Fluence
Silnik: benzynowy
Wysłany: 2010-02-18, 11:59 Renault Fluence
Zastanawiam się od kilku dni czy aby dobrze zrobiłem wybierając markę Renault. Wprawdzie ja osobiście kupuję samochody "wizualnie" i nie opieram się zbytnio na często niesłusznych złośliwych opiniach, jednakże po raz pierwszy mam do czynienia z tą marką. Proszę rozwiać moje wątpliwości.
Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2010-02-18, 12:35
Nie będziesz żałował Zaczynałem od 19-ek ( szt 2) potem był opel vectra , potem mondeo mkII a teraz jest to cudeńko i wierz lub nie - Najbardziej jestem zadowolony z tego autka
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Gość
Wysłany: 2010-02-18, 18:31
Ja zaczynałem od Fiata, póżniej był Volkswagen, aktualnie KIA. Zawsze były to samochody nowe z salonu. W każdym modelu były oczywiście plusy i minusy. Teraz przyszła kolej na Renaulta. Mam nadzieję, że zostanę na dłużej przy tej marce.
PGE
Wysłany: 2010-02-18, 18:34
oczywiście zapomniałem o podpisie...
Jak wygląda serwis Renault od środka, ceny przeglądów, możliwe poważniejsze awarie silników benzynowych, itp?
[ Dodano: 2010-02-18, 18:39 ]
Pytasz co myślę o Scenicu... Jeden z braci ciotecznych żony, z uwagi na większą rodzinkę, kupił takie samo autko 2 lata temu (jako używane). Z kolej drugi brat, tym razem rodzony, był na tamten czas szefem serwisu Reno w Konstancinie. Pozwalało to na dogłębną diagnostykę samochodu. Pozatym było więcej plusów niż minusów. Jeździ do tej pory.
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2010-02-20, 23:43
Jeśli chodzi o serwis to na pewno nie ASO, bo jakość usług wątpliwa, a ceny to już nawet twardzieli zwalają z nóg. Należy korzystać z niezależnych warsztatów, których zresztą w Warszawie jest sporo!.
_________________ Jerzy
PGE
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2010-02-22, 17:48
Z racji tego, że mieszkam na Grochowie to adresy miejscowe:
1-Karczewska 10 tel.22 8102329 lub 602214730
2-Zagójska 7A rzut beretem od powyższego, ale tel. nie znam
3-Grochowska 45d sklep z częściami (w przyzwoitych cenach) oraz serwis-części kupowałem, serwisu nie miałem okazji sprawdzić. Tel. sklep 22 8713030; 6731700; 4242266
Tel. serwis 22 7400160; 4242255
_________________ Jerzy
PGE
Wysłany: 2010-02-22, 19:25
Dziękuje serdecznie. Nie jest to wprawdzie blisko mojego miejsca zamieszkania, ale w pobliżu pracy (Marsa)
Proszę o wskazanie najlepszego (oczywiście subiektywnie) serwisu samochodów marki Renault w Warszawie (mile widziane krótkie uzasadnienie).
Kolejnym razem jak założysz nowy temat to zastanów się czy aby już takiego nie założyłeś-przeniosłem go tutaj z uwagi na ten temat który też zapodałeś jakiś czas temu
[ Dodano: 2010-02-26, 19:38 ]
OK, teraz chwila dla mnie. Jestem nowym użytkownikiem forum Renault. Oczekuje, szczególnie od moderatorów forum, profesjonalnej odpowiedzi na najbardziej beznadziejne pytanie nowego posiadacza marki "Reno" Jeżeli kolego chcesz porozmawiać o innych markach, które są, były w moim posiadaniu a jak mniemam zauważyłeś powyżej, jestem do dyspozycji. Do tej pory słyszałem jak najbardziej negatywne opinie o tej marce. To że samochód mi i mojej żonie się podoba to nie wszystko. Oczekuje, tak jak wspomniałem na wstępiem, opinii dotychczasowych użytkowników, aby przełamać stereotypy. W oczekiwaniu na odpowiedź...... Pozdrawiam serdecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.