lagunanoir
Auto: Renault Fluence
Silnik: 1,5 dci 105 kucy
Wysłany: 2011-11-22, 12:39
Uwaga eksploatacyjna:
jeżeli używasz karty Hands Free co pewien czas (na dłuższą podróż) wsadź ją w czytnik. Czytnik ładuje akumulatorek w karcie i nie narazisz się na wyświetlenie komunikatu "Wymień baterię w karcie".
_________________ R4cv, Ondine, R 19, L I ph1, L II ph !, Fluence Priv
Witam
Moją przygodę z Flusiem i serwisem Renault opisywałem już na innym forum ale i z wami chciałbym sie podzielić jakąścią jaką zakupiłem za 62 tyś.
Renault Fluence zakupiłem w marcu 2010r przejechałem 23oookm
A oto lista moich usterek:
- uszkodzony panel sterowania przednimi szybami (gdy auto stało działał w czasie jazdy nie) serwis wymienił wszystko ok
- źle spasowane drzwi kierowcy obdarty lakier przy zamykaniu drzwi (serwis regulacja i malowanie)
- zima przymarzł jakis czujnik od ABS wyswietliła się usterka i kluczyk serwisowy do domu wracałem powolutku tym bardziej że kierownica lekko odbijała mi na lewą stronę, postał w ciepłym garażu i mu przeszło (w serwisie potwierdzili usterke i wykasowali z komputera)
- akcja z poduszkami znów serwis
- opadająca uszczelka w tylnych drzwiach pasażera
- wymiana koła kierownicy i drążka zmiany biegów, skóra się poprzecierała (wg mnie to nie skóra tylko papier)
- w czasie jazdy plastiki na drzwiach skrzypią
- a i jeszcze jedno w tym tygodniu zauważyłem pęcherze na przednim grilu - porażka
Mam jeszcze 2,5 roku gwarancji ale jak na nowe auto to za wiele usterek - sami oceńcie.
Pozdrawiam
lagunanoir
Auto: Renault Fluence
Silnik: 1,5 dci 105 kucy
Wysłany: 2012-01-25, 14:39
Witam,
porada w sprawie karty, którą otrzymałem w serwisie (a którą zamieściłem wyżej) zadziałała na krótko.
Musiałem wymienić baterię w karcie HF, typCR2025 - koszt 12 zł.
_________________ R4cv, Ondine, R 19, L I ph1, L II ph !, Fluence Priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.