FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Renault clio 3 1,5 dci
Autor Wiadomość
dawidclio 

Auto: Renault clio 3
Silnik: 1,5 dCi
Wysłany: 2008-09-08, 10:09   Renault clio 3 1,5 dci

Witam

Jest tu ktoś kto ma takie auto lub się zna?

Chodzi o to ze jak jade okolo 90-100 km/h słychać z okolić przedu ata takie minimalne huczenie, ale jak dam na luz to przestaje, i moje pytanie co to jest i czy ma tak być?

auto ma dopiero 200km

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Szukaj części do swojego samochodu (sklep.megane.com.pl)

Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2008-09-08, 10:19   

Może być np. łożysko w skrzyni/napinacz/rolka/pompa cieczy na luzie to wszystko chodzi z mniejszymi obrotami. - Ciężko tak na odległość wyrokować, nie słysząc tego.

dawidclio 

Auto: Renault clio 3
Wysłany: 2008-09-08, 11:36   

dzięki

według mnie jest to głos jak by łożyska ale 10 razy ciszej, ponadto auto jest nowe i bardzo dziwne aby nowe auto juz miało feler , wczesniej miałem auto tez z dieslem ale vw-gena i tak nie huczało.
Teraz nie wiem czy ten typ tak ma czy mam jechać do serwisu

Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2008-09-08, 12:48   

Jeżeli zależy, to od obrotów - większa prędkość - większe obroty, to bym wsadził głowę pod maskę i naciskał gaz (jeśli gaz na linkę to pod maską sam sobie dasz radę, jak na potencjometr, to potrzebna pomoc do deptania w pedał gazu) i słuchał gdzie to słychać.

carlos13 

Auto: Clio
Silnik: 15dCi
Wysłany: 2009-02-22, 11:12   

Cześć,
mam ten sam problem, przy prędkości 90-100 coś huczy w przednim zawieszeniu. Nie jest to głośne ale brzmi nieprzyjemnie i w najbliższym czasie jadę z tym do serwisu, w końcu po coś ta gwarancja jest.
Zauważyłem, że odgłos dobiega bardziej od koła od strony pasażera co jest naprawdę dziwne.
Zobacz czy u ciebie jest tak samo? Jak fachmistrze się wypowiedzą to dam znać na forum.

wańka 

Auto: Renault Clio III
Wysłany: 2010-06-15, 21:25   

dawidclio napisał/a:
dzięki

według mnie jest to głos jak by łożyska ale 10 razy ciszej, ponadto auto jest nowe i bardzo dziwne aby nowe auto juz miało feler , wczesniej miałem auto tez z dieslem ale vw-gena i tak nie huczało.
Teraz nie wiem czy ten typ tak ma czy mam jechać do serwisu

ten typ tak ma

ma tak samo

ciesz sie bo ja jak kupiłem to padło to jak przyszło lato a tu klima nie działa co sie okazało? dziura w chłodnicy klimy szok!!!!!!

vw tego nie ma jak zauwazyłes bo jest lepszy

najbardziej rozbawiło mnie lakier na przednich błotnikach od wew strony tam gdzie hlapacze są schodzi a tylny błotnik na zgrzewie z dachem ma pękniecie szok!!!!!!!!!!!!!! nowe auto

1,5 dCi

od nowości

Odpowiedz do tematu