barciooo
Auto: renault modus
Silnik: 1.4 16v
Wiek: 25 Dołączył: 03 Cze 2010 Posty: 1 Skąd: Dębe Wielkie
Wysłany: 2010-06-03, 21:58 przeszczep hamulcy w renault modus
chciałbym w moim modusie zamienić tylne hamulce bębnowe na tarczowe i wpadł mi pomysł taki żeby przerzucić komplet tarcz z piastami z clio 3. problem podstawowy to czy ten komplet będzie pasował na belkę do modusa jednak nikt z moich znajomych nie był w stanie odpowiedzieć na to pytanie więc pozostało mi tylko forum.
proszę o poradę w tej sprawie
Modus to dość "świeże" auto i chyba mało kto próbował zamieniać tylne hamulce. Raczej ciężko będzie z jednoznaczną odpowiedzią bez samodzielnych pomiarów.
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2010-06-04, 17:28
Modus i Clio III mają mnóstwo wspólnych elementów i jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że będą pasować, ale niestety głowy to ja za to nie dam. Sprawdź na Allegro, jak sprzedają to piszą że coś nadaje się do Clio III, Modus itp.
barciooo, jakbyś próbował rozgryźć temat to nie ukrywam ale liczę na opis i choćby małą fotorelację. Daj znać co dalej planujesz. Ja na Clio 3 i Modusie za bardzo się nie znam, więc nie pomogę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.