Wysłany: 2009-01-03, 16:33 Prosze o pomoc przy zakupie laguny...:)
Witam
Nigdy nie mialem doczynienia z renault.
Mam zamiar kupic renault jednak nie wiele wiem na jego temat prosze o jakies inforamcje. Interesuje mnie laguna z 2001/2002 rok z silnikiem diesla 1.9 dci 120 km. Czy bardzo jest to auto awaryjne, co najczesciej "wysiada", na co nalezy zwrócic uwage przy kupnie? I jeszcze jedno pytanie jakie sa jej wersje tzn . czy kombi to jest to samo co Grandtour Privilege czy wogole jakas inna wersja?
Prosze o pomoc z gory dzieki
Auto: GRAND SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci / 1.1 i
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2009-01-03, 17:12
Jeśli chodzi o markę Renault to jest bardo znana a autka z pod znaku diamentu są bardzo wdzięczne i komfortowe a Laguna im przewodzi jeśli chodzi o komfort.
Jeśli chodzi o nazwe Grandtour to po prostu kombi po naszemu a privilege to wersja wyposażenia . Sam mam silnik dci i jedyną rzeczą na którą należy zwrócić uwaga to turbinka(czy jest w oleju i jaki przebieg ma autko i czy podczas przyspieszania bardzo gwizda) . Tak ogólnie to jak będziesz dbał o przeglądy i całą resztę to jazda jest samą przyjemnością
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Sprawdź całą tzw. ścieżkę zdrowia u zaufanego mechanika, czy są dwa kluczyki/karta i czy na obu, można odpalić autko. Reszta to tak jak przy normalnym każdym innym zakupie auta w tym wypadku diesla. Czyli czy turbo OK czy ładnie ciągnie, czy nie ma wycieków. W nowych dieslach trzeba dbać o wtryski a co za tym idzie, trzeba lać lepsze paliwo a nie na przypadkowych stacjach
Jako lekturę do poduszki polecę art. o paliwie w PL http://moto.onet.pl/1524940,4191,1,artykul.html
co do tej leguny co kolega pyta to powiedzcie mi Panowie jak wyglada tam sprawa zawieszenia bo pare osob cos wspominalo mi o aluminiowym zawieszeniu... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.