petse1
Auto: Renault Laguna II
Silnik: 1.9dci
Wysłany: 2010-12-01, 21:29 Problemy z temperaturą silnika - i ogrzewania kabiny
Witam koledzy -- niestety nie mogę znaleść odpowiedzi na mój problem -
- silnik długo sie rozgrzewa i temperatura max to troszkę ponad 2 kreską -- nie dochodzi do poziomu
- zaczyna dmuchać letnie powietrze nawet przy ustawieniu na 26 st - też przy tej temp - gorącego poietrza brak
- kiedy stoje na światłach ( wolne obroty ) temperatura zaczyna spadać -- kiedy ruszam to znów zaczyna rosnąć - ale i tak nie osiąga prawidłowej
- spalanie wzrosło do ponad 9l - przy jeździe miejskiej
- płyn chłodzący w normie
- uszczelka pod głowicą wymieniana 3 miesiące temu
Też mi sie tak wydaje, poprostu nie da rady sie zagrzać
petse1
Auto: Renault Laguna II
Silnik: 1.9dci
Wysłany: 2010-12-02, 17:06
dziś jak wracałem z pracy temp jakby troszkę wzrosła ale nieznacznie --- po zaparkowaniu zajrzałem pod maskę i zauważyłem że w zbiorniku płynu chłodniczego co jakiś czas lecą bąbelki powietrza czy to normalne?
Witam to swiadczy o problemie uszczelki pod głowicą ja to samo miałem jęzeli otworzysz korek od zbiorniczka płynu i bedą leciały babelki to znak że trzeba jusz tylko mechanika ja mam lalke renie lagune 1 pozdrawiam bierz pod uwage uszczelke pod głowicą i niesłuchaj co kto muwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.