luki1717
Auto: Clio I
Silnik: 1.2 Energy
Wysłany: 2011-02-01, 16:23 problem z tylną wycieraczka Clio I
Panowie mam problem z tylną wycieraczką w Clio I (94r. 1.2 Energy) a mianowicie jak podłącze silniczek to nie dość że chodzi cały czas jak tylko włączę zapłon, to jeszcze tak jak by wolniej niż jak powinien, niezależnie w jakiej pozycji jest przełącznik przy kierownicy. wymieniałem już na inne zarówno przełącznik jak i przekaźnik o silniczku już nie wspominając. Sprawdzałem napięcie w złączce przy silniczku i tak:
- + stały prąd 12V
- + z przekaźnika 12V (oczywiście w momencie podania impulsu przez przekaźnik)
- masa (i tutaj właśnie się zastanawiam bo pokazuje mi 0,07 i nie wiem czy ma być równe zero czy takie minimalne wahania są dopuszczalne)
Proszę o pomoc bo już nie wiem co dalej.
Oczywiście dla ścisłości w sprawach elektryki to nie jestem zbyt kumaty.
Z góry DZIĘKI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.