Wysłany: 2010-05-31, 09:33 problem z szybo elektryczna pomocy
mianowicie ma taki problem z szyba od strony kierowcy szyba opuszcza sie normalnie , a podniesc sie nieda , nieslychac zadnego tykania przy podnoszeniu jak nacisne na guzik , co moze byc przyczyna , i z kad to tykanie jak naciskam guzik od opuszcznia i podnoszenia? Pisz zrozumiale i używaj wszystkich liter
Skoro słychać tykanie to wg mnie praca przekaźnika. Skoro silnik jest sprawny, a cewka przekaźnika jest zasilana po wciśnięciu przycisku to trzeba sprawdzić czy przekaźnik poprawnie zamyka obwód. Sprawdź przekaźnik i przewód zasilający biegnący od przekaźnika do silnika.
nowlasnie ja mam wrazenie ze to moze byc ten przekaznik , a jak mozn sprawdzic ten przekaznik?? zeby otwozyc szybe to sie otwiera , a podlaczylem parzowke pod silniczek i jak opuszczale szybe to zarowka sie zaswiecala , a jak juz chcialem podnies to sie nieswiecila tak jakby chyba pradu niedostawala
Dobrze by było jakbyś poszukał schematu elektrycznego, ewentualnie możesz na słuch próbować zlokalizować który to przekaźnik. Jeżeli nie masz funkcji AUTO dla szyby kierowcy czyli podnoszenie automatyczne po kliknięciu to możesz spróbować zamienić przekaźnik na ten od pasażera. Ale trzeba zerknąć na schemat, bo z głowy nie pamiętam jak to jest rozwiązane.
ja wlasnie mam ta funkcje auto , in juz wiem kturyv to jest przekaznik , teraz tylko musze zalatwic taki przekaznik i sprubowac
Zanim coś wyślesz na forum przeczytaj i popraw te BYKI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.