Wysłany: 2010-12-03, 20:52 Problem z odpaleniem laguny II
Od 3 miesięcy jestem właścicielem Laguny 1.9 DCI 120KM. rok prod. 2002/2003. Do soboty ubiegłego tygodnia wszystko było ok. zapalał za pierwszym zakręceniem. Rano przejechałem około 20km. pozałatwiałem sprawy w firmie wsiadłem i jadę do domu(około 500m) uspać syna(tylko ja potrafię robić to w dzień) i zjeść drugie śniadanie. Po wszystkim trzeba jechać do pracy próbuję zapalić a tu nic. Kręci dobrze kontrolki się dziwne nie zapalają ale zapalić ni cholery.
Znajomi mechanicy ściągnęli mnie na warsztat, sprawdzili i pompa nie podaje paliwa dlaczego nie wiadomo. Podłączyli pod komputer pokazało błąd na czujniku położenia wału. Czujnik wymieniony nadal ten sam błąd tylko jeszcze doszły wszystkie świece żarowe.
Dzisiaj jeszcze nie byłem u chłopaków i nie wiem co dalej ale może ktoś z Was może coś podpowiedzieć?
[ Dodano: 2010-12-05, 14:49 ]
Widzę że nikt z kolegów nie jest w stanie mi pomóc.
Na chwilę obecną: czujnik położenia wałka rozrządu wymieniony i nadal LALA stoi. Jutro ostatnia szansa, mają zajrzeć do rozrządu i zobaczyć czy się nie przestawił (chociaż nie za bardzo w to wierzę).
Ale jak nie to co? Może ktoś z Was miał podobny problem?
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-12-08, 07:35
A układ blokady (immobilizer) się wyłączył
Bezpieczniki OK Nie znam jeszcze tak dokładnie laguny ale są też jakieś w komorze silnika. Może jakiś przekaźnik nie łączy.
Jak dojdziesz co i jak to napisz co było powodem.
Powodzenia.
djpromo
Auto: renault laguna II 2004r
Silnik: 1.9 dci
Wysłany: 2010-12-19, 22:43
czekam na wszelkie wiadomości od ciebie, bo dzisiaj miałem podobny problem z moja laguną II 1.9 dci 120km 2004r.
po przejechaniu 20 km i redukcji biegu lala nagle zgasła. po zjechaniu na pobocze już nie odpaliła. do domu wróciłem już na lawecie. po włożeniu pilota wszystkie kontrolki zaświeca się kontrolka od wtrysków i świec żarowych, po czym gaśnie i pozostają zaświecone te co zawsze.
jutro będę próbował znaleźć dobrego elektromechanika, żeby podłączyć go pod kompa i sprawdzić co jej jest.
Witam to jest mj pierwszy post. Trafiam tutaj bo ojcu tez lagunka nie odpalila. Ojciec doszedl do wniosku, ze wanie pompa nie pobiera paliwa i po paru dniach jazdy komunikacja miejska, postanowil odwiedzic mechanika - z teza, ze moze byc zapchany filtr paliwa.
Jednak okazalo sie, ze tumik jest do wymiany.
Dzisiaj autko przyjechalo i jak narazie wszystko jest ok, auto smiga po bialutkich nieodsniezonych ulicach.
Pozdrawiam
djpromo
Auto: renault laguna II 2004r
Silnik: 1.9 dci
Wysłany: 2010-12-22, 15:05
no to dzisiaj sie dowiedziałem co mojej lali jest nic tylko załamac sie. pękł mi blok i koło zamachowe, jak to usłyszałem to sie załamałem . i zawsze cos sie popsuje przed swiętami masakra . Czeka mnie niezły wydatek
[ Dodano: 2010-12-22, 15:06 ]
nic mi nie pozostało tylko poszukac nowy silnik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.