Wysłany: 2010-11-03, 20:33 problem z kierunkami i komputerem
Witam.
Mam Scenica II 1.5dci z 2004 roku od kilku dni pojawia mi się problem z elektryką. Przy włączaniu kierunkowskazu zaczyna mi szaleć elektronika. Uruchamia się dźwięk ostrzegawczy komputera, kierunkowskazy nie migają, wyłącza się radio, zaczynają chodzić wycieraczki, światła mijania gasną lub migają jak stroboskopy, po tym jak wyłączę kierunek zapalają się kontrolki serwis, abs, poduszki, stop, prędkościomierz nie pokazuje prędkości. Zjawisko to nie powtarza się za każdym razem. Komputer przed tym zajściem wyświetla komendę "domyślne światła włączono'' a po tym jak wyłączę migacz wyświetla "sprawdź sterowanie" oraz "błąd elektryki". Chciałem dzisiaj jechać na diagnostykę ale jak na złość nic się nie działo, ale jadąc wieczorem (kiedy już warsztaty są zamknięte) zjawisko zaczęło się powtarzać.
Czy może ktoś już spotkał się z czymś takim? Czy to coś poważnego czy tylko błąd który wystarczy wykasować?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.