Wysłany: 2010-11-30, 01:30 Problem z Czujnikiem otwartych drzwi !
Witam. Mój Problem wygląda nastepująco:
Od Czasu do czasu Zapala mi się kontrolka otwartych drzwi.
Oczywiście po sprawdzeniu czy drzwi są zamkniete problem nie ustaję
Odłączyłem wszystkie czujniki (4x drzwi i bagażnik) A dalej pokazuje mi ze są drzwi otwarte.. po odpięciu czujników światło w bagażniku przestaje świecić.. pewnego razu zauważyłem ze światło w bagażniku czasem sobie mignie towarzyszy temu pokazanie sie swiatelka ze dzrwi sa otwarte mimo iż czujniki sa wszystkie odpiete.. odłączyłem swiatełko w bagażniku i dalej nic..
No to zabrałem sie za światełko pod sufitem które i tak juz od dłuzszego czasu nie świeci.. po zdemontowaniu lampki okazało się że cieknie woda spod anteny.. No to odłączyłem również i ta lampkę.. ale Problem nie ustał.. Co to jeszcze może być bo już nie mam pomysłów.. ? Czy to wina cieknącej anteny ?
Dodam że nie moge zamknąc auta bo po zamknięciu pilotem odrazu uruchamia sie alarm gdyż rzekomo drzwi sa otwarte..
Mi sie wydaje, że to moze być zła masa, moze gdzies byc zasniedziany kabel
ren_clio
Auto: clio II
Silnik: 1900D
Wysłany: 2010-12-18, 16:26
Jeżeli wyjmiesz wszystkie czujniki to kontrolka nie powinna się świecić. Może to wina w elektryce. Zdejmij górę od deski i zobaczy czy gdzieś ktoś nie wpiął się np. z alarmem pod kontrolkę. Mam tak u siebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.