zandii
Auto: clio II
Silnik: 1.4 8V
Wysłany: 2010-07-24, 16:45 problem clio II 1.4 czasami przerywa jak jade
Witam mam problem z moim clio II 1.4 8V jak jadę to czasami przerywa i jak zatrzymuję się na światłach to się gasi podpinałem go pod kompa to pokazuje błedy sondy lambda i czujnik podciśnienia w kolektorze dolotowym .Objawy pojawiły się po przeczyszczeniu silnika krokowego i przepustnicy .objawy te zauważyłem jak zrobiło się gorąco .proszę o pomoc
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-08-12, 18:48
zandii, Może coś źle złożyłeś po czyszczeniu Uszczelki nie zapomniałeś tam założyć tak jak była
zandii
Auto: clio II
Silnik: 1.4 8V
Wysłany: 2010-08-22, 20:36
kupiłem przepustnice ale teraz gonią obroty jak się zapali silnik gdy jest zimny ustało szarpanie zdażyło się może 3 razy zauważyłem że wtedy jak jade i lekko tylko dodaje gazu ,a zauważyłem jeszcze jeden objaw czasami jak ruszam to samochód jest zmulony czyli niema tak jakby mocy dopiero po chwili jakby prześpieszało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.