Witam. Zakupiłem renaulta Megane 1.5dci 100 km z 2004r. posiadam ją od 9.03.2011r. I mam następujący problem. Przy gwałtownym przyspieszeniu (pedał w podłogę) na 4-biegu powyżej prędkości 110km/h i na 5-biegu przekraczając prędkość 140km/h (tak się dzieje przy obciążeniu) wyskakuję mi błąd "check injection" i zapala się czerwona lampka "servis" po puszczeniu gazu gaśnie.
-Wtryski były robione bo mam fakturę z firmy specjalizującej się w tym na kwotę 5500zł. i są nowe oraz czyszczenie całego układu paliwowego.
-Autko troszkę długo kręci ale odpala zawszę i przy każdej temperaturze (zimno czy ciepło).
-Brak spadku mocy silnika.
-Nie kopci, nie puszcza chmury.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.