wojtes
Auto: Laguna 2
Silnik: 2.0 iDE
Wysłany: 2010-03-05, 11:29 pomocy !!! silnik 2.0 ide gasnie jak sie nagrzeje w korkach
Laguna 2. silnik 2.0 iDE
Na początek.. Tak wiem ten silnik to .....itd
Problem polega na tym iz jak silnik nagrzeje sie to zapalają sie kontrolki SERV od układu zapłonowego i ESP ,I tryb awaryjny czyli 1800 rpm, Po kilku chwilach kotrolka stop czerwony silniczek i silnik gasnie.Układ chłodzenia rraczej sprawny ,wentylator działa,termostat tez ,czujnik pokazuje temperature prawidlowo (chyba ze pokazuje a nie załącza wentylatora w odpowiedniej temperaturze, MOZE TAK SIE DZIAC ? )
tomasz0703
Auto: megan
Silnik: 2.0 IDE
Wysłany: 2010-08-04, 20:24
Witam mam podobny problem jak się zagrzeje to gasnie kopci na czarno .Jak jest ciepły jak próbuje odpalić jak go przegazuje to chodzi na wysokich obrotach .Czy autor postu rozwiązał temat ?Mam jeszcze pytanie co jest w tym aucie obok sterownika silnika (cos takiego jakby drugi sterownik )
wojtes
Auto: Laguna 2
Silnik: 2.0 iDE
Wysłany: 2010-08-07, 16:48
U mnie problem znikł po wymianie kompletu wtysku tj. regulator czujnik listwa wtryski
Jeździłem z tym rok czasu, bylem w ASO, u 4 elektryków i piąty w końcu doszedł do problemu.
Czujnik ciśnienia paliwa. Malutka rurka długości ok 8 cm i średnicy może 2 cm - koszt wymiany 1177 zł - problem zniknął jak ręką odjął
Niestety się nie pomyliłem. Kosztowało mnie to 1177 zł.
150 robocizna reszta czujnik. W ASO za sam czujnik zaśpiewali 1200 zł dodatkowo mówiąc nie wiadomo kiedy będzie dostępny bo w centrali nie mają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.