karter
Auto: nie ma
Silnik: nie ma
Wysłany: 2010-12-09, 19:41 Pomoc przy zakupie lali II 2002 1.9 dci
Witam serecznie.
Jestem na etapie zakupu samochodu i zastanawiam się nad zakupem Laguny II jak w opisie.
Samochodzik w relacji cena/wyposażenie/komfort jest bardzo przyzwoite.
Naczytałem się mnóstwo opini: często pozytywnych, ale również i tu na forum negatywnych.
Mało tego: nawet: mój znajomy mechanik pracujący do niedawna w serwisie renault nie poleca mi tego samochodu
Ja jednak wiercę i szukam tego pozytywnego rozwiązania. Mam okazje kupić opisywana lagunę. Wiem narazie tyle:
-były robione drzwi i błotnik
-rok 2002
-przebieg 134 000 ( poodbno tu nie da się kombinować i jest to oryginalny przebieg)
-nic nie było robione w silniku
-posiada hak ( jakieś problemy ze światłami stop -chyba w związku z kostkami do przyczepy ? )
-auto warte polecenia
-wiem, że jak coś jest nie tak to "mówi" po francusku do kierowcy.
Podobno nawetjak spali się żarówka od podświetlania rejestracji to kierowca jest informowany. Stąd takie problemy z elektroniką-za duże przesycenie informacji
Chciałbym(jak każdy) kupic samochód, którym będę jeździł i wymieniał ew części eksploatacyjne.
Nie chciałbym kupić skarbonki.
Na co zwracać uwagę przy oględzinach samochodu; jak patrzeć na silnik/turbinę/cooler , zawieszenie w lagunie. Czy ma oryginalny przebieg ; czy nie padnie niedługo dwumas , sprzęgło itd
Wszelkie info bardzo mile widziane i z góry dziękuję i pOzdrawiam
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-12-10, 06:48
karter, Niestety LII Ph I ma złą opinię.
Ja powiem tak 50/50% - zależy jaki egzemplarz trafisz.
Dozbieraj trochę i kup z II połowy 2005 r. czyli po lifcie.
Wyeliminowali wiele wad z phI.
Jak sam piszesz, że już z nią są jakieś problemy to ja bym nie brał.
karter
Auto: nie ma
Silnik: nie ma
Wysłany: 2010-12-12, 19:41
Jestem niepocieszony taką opinią . . . Wydaje mi się, że nie wszsytkie laguny z tego okresu sa samochodami tak awaryjnymi. Napewno zależy od przebiegu, który najczęściej jest cofnięty. Wolałbym wiedzieć jak kupić, znaleźć dobrą lgunę i na co w niej należy zwrócić uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.