stach
Auto: Renault Modus
Silnik: 1.5 dci
Wysłany: 2010-11-16, 09:25 Podnośnik szyby brrrrr
Witam!
Mam przykre doświadczenia z podnośnikiem szyby (lewa przednia) Jeden padł mi w zimie ubiegłego roku - przymarzła szyba i rachityczny plastik nie wytrzymał. Drugi niedawno - znów urwał się taki sam sam plastik. Mam pytanie - czy nie ma jakiegoś sposobu - może jakaś mocniejsza "podróba" ? bo nie uśmiecha mi się wypalić kolejne 300 zł za to dziadostwo
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-11-16, 10:23
stach, Słyszałem, że ludzie dorabiają sobie to z aluminium. Możesz też wydłubać z jakiegoś rozbitka na szrocie.
stach
Auto: Renault Modus
Silnik: 1.5 dci
Wysłany: 2010-11-16, 11:14
Prezes napisał/a:
stach, Słyszałem, że ludzie dorabiają sobie to z aluminium. Możesz też wydłubać z jakiegoś rozbitka na szrocie.
Dorobić - patrząc po kształcie nie jest tak prosto :( ale na dłuższą mętę nie będzie chyba wyjścia, mniej zapłacę za zrobienie tej kostki z jakiegoś metalu niż za nowy badziew, który za niecały rok znów się urwie :(. Na szrotach jeszcze mało tych samochodów a z używkę goście wołają sobie tyle co za nową podróbke.
[ Dodano: 2010-11-16, 18:14 ]
Prezes napisał/a:
swamar
Auto: Renault MODUS
Silnik: 1,5 dci
Wysłany: 2010-12-29, 15:13
ja kleję jak coś blokuje to klej puszcza i plastik cały
Tomasz
Auto: Modus
Silnik: DCI 105
Wysłany: 2011-01-09, 21:56
cześć, problem może wynikać z tego że po dołączeniu akumulatora albo mocnym spadku napięcia trzeba ponownie zaprogramować szyby. Nie pamiętam dokładnie ale chyba trzeba skokowo opuścić szybę i w dolnym jej położeniu przytrzymać wciśnięty przycisk przez ok 4 s następnie do góry skokowo i w górnym połażeniu tak samo. Szyba powinna opuszczać sie w automacie. Może to pomoże
gruby79
Auto: Renault Modus Grand
Silnik: 1,2
Wiek: 33 Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 12 Skąd: Trójmiasto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.