rob, ja na Twoim miejscu szukałbym jednak identycznej skrzyni biegów. Sam w zeszłym roku miałem problem ze znalezieniem skrzyni biegów do swojej meganki. Polecali abym założył skrzynię od 1.9 dCi (mam 1.9 dTi) i wziąłem, teoretycznie przełożenia takie same, mocowanie też ale były różnice w obudowie i musiałbym podcinać obudowę w jednym miejscu. Ostatecznie oddałem tą skrzynie i czatowałem na ogłoszeniach allegro. Po kilku dniach pojawiła się identyczna skrzynia, po kilku minutach już była przeze mnie zaklepana.
Jak kupować to wg mnie najlepiej prosto z rozbiórki samochodu, inni twierdzą, że lepiej regenerowaną tzn. rozbieraną skrzynię i składaną najcześniej z resztek po innych zepsutych skrzyniach (przeważnie oddaje się starą w rozliczeniu na części).
Ja trafiłem na skrzynię prosto z samochodu, który przyjechał na plac o własnych siłąch Wiedziałem jaki przebieg ma samochód itp. Warto, warto trochę poczekać i nie zakładać byle czego. Ja skrzyni do swojego auta szukałem prawie miesiąc czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.