Wysłany: 2011-07-22, 08:59 Po deszczu powódż w megance od strony pasażera
witam , czy ktos spotkał sie z takim problemem : ciągle miałem lekko wilgotną wykładzine w mojej megi , myslałem że to jakis kłopot z klima ale ostatnio po tych mocnych opadach w samochodzie po stronie pasażera dosłownie stoi małe jeziorko wulałem kilka litrów wody , wyciągnełem do suszenia maty wygłuszające i wykładzine , woda leje sie gdzieś za schowkiem i splywa w dół obserwuje to miejsce od 2 dni i wygląda mi na to że pr5zeciek musi byc gdzieś na odcinku od słupka pasażęra do połowy deski podszybia . Niestety nie potrafię zdemontowac tej deski . Prosze o pomoc.
Ok , juz zdemontowałem ta pokrywe nad zegarami i wiem najprawdopodobnie z kąd przecieka woda , gromadzi sie ona w samym rogu szyby i słupka pasażera wycieka jak by z pod szyby . Co prawda klej który tam jest wyglada dośc solidnie , nie widac zadnych szczelin ale to jest chyba to miejsce gdzie dostaje sie woda , wytarłem do sucha i czekam na kolejna strużke wody . Póżniej bede silikonował całe podszybie
już wiem co u mnie nawaliło , woda dostaje sie do swnętrza przez zakończenie listwy dachowej nad przednia szybą , następnie przez słupek i wypływa zaraz koło głośnika w samym rogu szyby . Wszystko wyczyściłem , uszczelniłem silikonem i juz nie kapie . Teraz susze wykładzine . Szykuje sie kolejny wydatek , chyba bede musiał wymienic listwy dachowe bo moje odstaja jak diabli i dlatego ta woda sie dostawała .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.