FAQ     Szukaj    Użytkownicy    Grupy   Statystyki     Rejestracja    Zaloguj     Album     Download
Nasze strony www: megane.com.pl , turboportal.eu, www.renaultforum.pl, www.mechatronika.eu, www.ruzam.pl

Kontakt

Poprzedni temat «» Następny temat
Pęknięcie lakieru - co dalej?
Autor Wiadomość
Dyluś 

Auto: Thalia
Silnik: 1.2 16V 75KM
  Wysłany: 2011-04-03, 14:41   Pęknięcie lakieru - co dalej?

Witam
Jestem posiadaczem Thali '09r 1.2 16V......
Po pierwszym zimowym myciu w tym roku zauważyłem pęknięcie lakieru na obywu łączeniach słupków tylnich z dachem- w tej szczelinie z jakiejś tam masy.
Miał juz ktoś doczynienia z reklamowaniem tej że przypadłości i jakie były odpowiedzi ze strony renault?
Dodam jeszcze że w domu posiadam dwa takie auta i w drugim tez to się zaczeło uwidaczniać. :evil: :evil: :evil:

EDIT:
4.4.11r
Już po wizycie w serwisie :lol:
W poniedziałek jedzie do lakierowania i oklejania słupków :-/
czas realizacji- podobno jeden tydzień wystarczy :)
EDIT:
9.4.11r
Ostatnio zmieniony przez Dyluś 2011-04-09, 18:34, w całości zmieniany 2 razy  

REKLAMA

Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online

Krzychu 
Administrator

Auto: Megane
Silnik: 1.9 dTi
Wysłany: 2011-04-03, 15:08   

Dyluś, zapodaj fotkę. Nie pozostaje nic innego jak reklamować. Nie możesz mieć żadnych napraw blacharskich poza autoryzowanym serwisem, bo mogą podważyć reklamację.

jerzyf 

Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2011-04-03, 18:29   

Standard, w każdym Clio (pięciodrzwiowych) i pochodnych!. Z tego co wiem coś tam pacykują, ale i tak po jakimś czasie znowu wychodzi. Ja to olałem i nic się nie działo.

Dyluś 

Wysłany: 2011-04-03, 19:14   

Jednym słowem kiszka :cry: .
A miałem być taki szczęśliwy z zakupu pierwszego nowego auta, no nic będę walczył jak lew :) Zobaczymy co da się zdziałać w serwisie - już raz walczyłem z importerem Renault o nową tapicerkę ( przegrałem ) , więc jakieś tam doświadczenie mam. Zdjęcie podrzucę jak zrobię, bo dziś już późno i auto brudne.

akedet 

Auto: Renault Thalia
Silnik: 1,4 8V
Wysłany: 2011-04-28, 11:16   

U nie też lakier popękał w kilku miejscach na dachu - przy drzwiach.

Dyluś 

Wysłany: 2011-05-04, 17:01   

Już pomalowali
Nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale chyba w Rzeszowie w serwisie mnie nie lubią, bo nie kupiłem auta u nich tylko na śląsku :)
Pomalowali ładnie, ale nie do końca- koło okna już zapomnieli.......

Słupków nie okleili bo folii zabrakło w samej Francji :) :shock:

Prezes 
Mod Team

Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2011-05-05, 07:19   

Dyluś napisał/a:
Pomalowali ładnie, ale nie do końca- koło okna już zapomnieli.......
To sprawdź za co zapłaciłeś ;) Jak za to zapomniane też to reklamuj :mrgreen:

Dyluś 

Wysłany: 2011-05-08, 08:10   

To była naprawa na gwarancji i jeszcze nie podpisywałem żadnego papierka na temat końca mojej reklamacji, więc napewno będę reklamował :lol:
Kurna, żal tylko że nie dają auta zastępczego na ten okres ( 5 dni roboczych), a muszę czymś dojezdzać do pracy :cry:

[ Dodano: 2011-07-17, 22:25 ]
4.07.br. oddałem autko dalej na reklamację.
1. :arrow: mają okleić słupki na drzwiach od nowa (po raz 3 ! ) 8-) Litość to zbrodnia.
2. :arrow: mają pomalować tylną klapę - szkoda własna - z AC leci :cry:
3. :arrow: mają pomalować po raz drugi pechowe łączenia dachu- chociaż serwisant stwierdził że tego nie zrobią- ja stwierdziłem że nie odbiorę auta z serwisu :-P
Powiedzieli że do piątku prawdopodobnie się wyrobią ( oddawałem w poniedziałek)
Dzisiaj mijają dwa tygodnie - żadnego telefonu, kontaktu , nikt nie tłumaczy co się dzieje z autem, dlaczego tak długo itp.- Polecam ASO w Rzeszowie :evil: :evil: :evil:
Kurna, pomalować klapę to najwyżej dwa dni roboty i spokojnie w między czasie można oklejać słupki i bawić się z dachem.
Jutro se do nich zadzwonię i poproszę o samochód zastępczy- chyba że będzie gotowy.

Edit:
Auto już wróciło z malowania, ale dopiero jutro mogę odebrać, bo muszą chyba umyć i ogólnie przygotować do wydania- taką odpowiedz dzisiaj usłyszałem :)

Edit nr 2 :)
Auto już w domu, dachu nie tkneli, z wielkim żalem stwierdzam że to moje ostatnie Reno- Serwis jest do bani- trzeci raz jechać z tą samą usterką i dalej tego nie naprawiają wymigując się że to i tak dalej będzie pękać.

Mam już dośc jeżdzenia do serwisu w którym nic nie da się załatwić ,mimo że autko spisuje się mechanicznie jak najlepiej, to ASO w Rzeszowie położyło mnie na kolana - do naprawy każdej pierdułki trzeba się prosić i jeździć po trzy razy, a oni i tak wiedzą lepiej.
Żal tylko że auto jest w kredycie i jescze trochę mam do spłaty :cry:

Odpowiedz do tematu