Auto: SCENIC I ph II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2009-06-18, 20:52
Masz w autku dużo elektroniki więc i sprzęgło gdy jest wciskane to komputer (sterownik) lubi o tym wiedzieć . Jest coś takiego jak stan aktywny i nie aktywny i ot cały problem
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2009-06-22, 08:02
Tomik 1970 napisał/a:
Cięcie
Można prosić trochę konkretniej, co z tego wynika, co dokładnie wtedy się dzieje, bo chyba to nie jest po to, aby komputer wiedział tylko, że wcisnąłem pedał sprzęgła, ale by podjąć jakieś działania ?. I tu jest pytanie, jakie to działania. Jeszcze jeden problem gdzie się znajduje i jak się do niego dostać filtr powietrza kabinowy (przeciw pyłkowy) ?.
Proszę doczytać w regulaminie o zasadach cytowania.
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2009-06-22, 08:23
Filtr znajduje się gdzieś w podszybiu - w niektórych wersjach renówek znajduje się za schowkiem pasażera w niektórych po stronie kierowcy jak i po stronie pasażera w podszybiu, dostęp od komory silnika - gdzie dokładnie w modusie nie wiem.
Wysłany: 2009-06-22, 15:49
I jeszcze jedno pytanie samochód jest sprowadzony z Niemiec i ma silnik 1,6/16V 88 kM. Czy może ktoś zna parametry tego silnika tzn. moment obrotowy, przy jakich obrotach moc maksymalna, przy jakich obrotach, bo znalazłem dane silnika 110 kM, ale to nie to samo.
bardzo fajne autko te same silniki co w lagunie ale tam troche mula masa gra role no i modus ma o 1KW wiecej 1,6 16 V 82KW trzy modele silnika k4m790,k4m791,k4m794
pasek rozrzadu slaby punkt tego auta ralka sie wysypuje
ale jak na takiego kurdupla to sie przyjemnie jezdzi tylko zapomnij ze zapakuujesz tam 5 chlopow kazdy po 85 kg i wspomnisz o przyjemnosci ale i tak zamierzam takie cos zonce kupic tylko silnik 1.2
wiecej danych bede mial jak przyjedzie do firmy chociaz rzadko sie sprzedaja ludzie wola diesel lub 1.2
Wysłany: 2009-06-28, 22:15
Dzisiaj odkryłem, że gdy lusterka zewnętrzne złożę ręcznie to przy otwieraniu samochodu z pilota rozkładają się automatycznie, ale przy zamykaniu z pilota nie zamykają się same. No i tu jest pytanie czy ten typ tak ma czy też u mnie coś nie działa prawidłowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.