Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2009-10-08, 22:37
Licznik działa, ale coś mnie wściekle grzechocze pod tablicą podczas rozpędzania i wedle nasłuchów wychodzi, że z miejsca pod daszkiem przenoszą się drgania silnika na jakiś element tam znajdujący się.
Witam , czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znaleźć świece w modusie oraz co może być przyczyną że nie pali się lewe tylne światło przeciwmgielne - żarówka dobra bezpieczniki też
Witam w silniku 1.5 dci są w przedniej części głowicy ponizej wtrysków , trzeba zdemontować takie czarne obudowy - osłony ( śrubki na klucz 10 i spinki )
Pozdrawiam
Czy masz założony hak z wiązką elektryczną 13 pin?
Gniazdo elektryczne może mieć bolec, który gdy włożysz do niego wtyczkę odcina tylne światło przeciwmgielne w samochodzie po to by odbicie od holowanej przyczepy nie oślepiało kierowcy. Czasami ten bolec się zapada i po wyciągnięciu wtyczki światło nie świeci. Wystarczy przywrócić go w swoje normalne położenie.
Proszę lepiej zapoznać się z regulaminem
Wysłany: 2010-09-01, 13:47 Spalanie zalezne od rozmiaru?
Witam Wszystkich, mam pytanie moj Modus na trasie spala 7l w miescie 9 czy ma znaczenie kol? moje 195/55/r15 i jak wiechalem w kaluze to strasznie sie zamulil nie wiem czy to jakas cewka zaplonowa czy cos? prosze o Pomoc moze byc odp na maila. Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-11-09, 18:44 ]
mam takie pytanie, czy da sie w modusie tak jak w innych autach tak zaprogramowac swiatla, zeby automatycznie same sie wlaczaly jak uruchomie silnik? Mam Modusa 1,5 dci 2006
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.