Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2009-09-29, 23:22
Dzięki za podpowiedzi. Mam jeszcze taki problem z komory silnika po stronie kierowcy zwisa wężyk (rurka jakby z pierścieni) przechodzi przez styk nadkola ze zderzakiem i wychodzi na zewnątrz. Domyślam się, że ma za zadanie coś (może wodę) odprowadzać poza komorę silnika, ale koniec w komorze nie jest nigdzie podłączony i nie mam zielonego pojęcia gdzie go założyć ?.
x-tram, Witam filtr paliwa przy 1.5 dci jest pod prawą przednia podłużnicą ( przed wahaczem ) trzeba zdemontować przednią cześc zakola plastikowego Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-09-30, 20:02 ] jerzyf, Witam jeżeli taka cieniutka rurka karbowana to jest ona podłaczona do akumulatora z boku ( odprowazenie oparów z niego , w fabrycznym akumulatorze jest dziurka z boku od strony silnika w górnym miejscu na środku )
Pozdrawiam
Witam jest tam jedna ukryta śrubka na TORXA 20 ( najlepiej śrubokręt ) , trzeba zdemontować plastik z nadmuchami środkowymi ( jest to zarazem ramka radia ) jest ona demontowana na wcisk najlepiej od dołu się za nia zabrac
po zdemontowaniu jej w górnej częśći będzie widać czarny łebek od śrubki TORX 20po odkręceniu jej daszek zejdzie jest na wcisk
a co cos w liczniku nie działa ?
Pozdrawiam
Auto: Modus
Silnik: 1,6/16V
Wysłany: 2009-10-08, 23:37
Licznik działa, ale coś mnie wściekle grzechocze pod tablicą podczas rozpędzania i wedle nasłuchów wychodzi, że z miejsca pod daszkiem przenoszą się drgania silnika na jakiś element tam znajdujący się.
Witam , czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znaleźć świece w modusie oraz co może być przyczyną że nie pali się lewe tylne światło przeciwmgielne - żarówka dobra bezpieczniki też
Witam w silniku 1.5 dci są w przedniej części głowicy ponizej wtrysków , trzeba zdemontować takie czarne obudowy - osłony ( śrubki na klucz 10 i spinki )
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.