gign
Auto: renault
Silnik: clio
Wysłany: 2010-09-01, 10:32 Nierówo pracuje 1.9d na zimno
Witam,od pewnego czsau borykam się z pewnym problemem w moim aucie.Gdy jest zimny silnik ,to po odpalaniu go nierówno chodzi i do tego dymi na siwo trochę,po paru chwilach i dodaniu lekko gazu sie to uspokaja.Nie wiem co może być tego przyczyną,wymieniłem świece po 40 zł za sztukę marki champion,końcówki wtrysków marki thm ,oczywiście także wszystkie filtry wymieniam na bieżąco,może po wymianie wtrysków trzeba pompę regulować,nie wiem.Naprawdę nie wiem kogo się już radzić,proszę o pomoc,może ktoś ma taki sam silnik w renault i chętnie podzieli się swoimi doświadczeniami???Pozdrawiam
Wysłany: 2011-02-19, 08:47 Re: Nierówo pracuje 1.9d na zimno
Napisales kolego, ze wymieniales tylko koncowki wtryskow, a nie wtryski - to ogromna roznica. Takie objawy jak u Ciebie nie sa spowodowane przez zle rozpylanie ale przez zbyt niskie cisnienie na listwie, co znowu jest spowodowane przez zawory przelewowe we wtryskach. Na 99% masz ktorys wtrysk calkowicie skonczony i leje paliwe na przelew jak z wiadra - jednoczesnie tracac cisnienie na listwie = Twoje objawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.