Witam wszystkich. Mam pewien problem gdyż od niedawna posiadam renault kangoo 1.4 .
Strasznie głośno chodzi skrzynia biegów, szczególnie pierwszy bieg zawsze, a pozostałe biegi tylko po odpuszczeniu gazu, czyli hamowaniu silnikiem wydobywa się ze skrzyni jednostajne buczenie.. Poprzedni właściciel twierdzi że tak jest od zawsze czyli 9 lat, bo to rocznik 2002, ale mnie to niepokoi bo ni uważam żeby tak miało być. Zaznaczę jeszcze że świeżo wymieniłem sprzęgło , bo siadło , ale jak się domyślałem to nic nie zmieniło.
lewho, nie chcę Cię martwić ale to nie brzmi to dobrze. Mi też skrzynia chodziła głośniej na jednym biegu, na czwartym, zwłaszcza przy hamowaniu silnikiem. Skończyło się tym, że padło łożysko ze względu na gorsze smarowanie, wypadły wałeczki, wleciały między zęby i wszystko się zmieliło.
Warto sprawdzić poziom oleju w skrzyni, musi być do korka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.