kachakacha1241
Auto: Renault
Silnik: 1,2
Wysłany: 2011-01-24, 21:02 nie otwiera się bagażnik Laguna II 2003
Witam,
Mam problem z bagażnikiem w Lagunie II Grandtour z 2003 r. Nie wiem czy zaciął się zamek, czy może to sprawka komputera, ale nie mogę otworzyć bagażnika. Wiem, że najłatwiej byłoby udać się do serwisu, ale obecnie przebywam za granicą, a jak wszyscy wiemy ceny tu są niemałe.
Problem zaczął się wczoraj wieczorem. Dziś rano bez problemu otworzyłam bagażnik. Niestety trzecia próba znowu zakończyła się fiaskiem. Mógłby mi ktoś pomóc, może ktoś spotkał się z takim przypadkiem?
Przebieg (odsłon): miliony
Silnik: google
Auto: Chrysler
Status: Online
radon
Auto: Renault Laguna II
Silnik: 2.2 dci 16V 150KM G9T
Wysłany: 2011-02-07, 19:57
Zamek jest otwierany elektrycznie po naciśnięciu przycisku, więc może przycisk nie łączy albo siłownik przy zamku się kończy.
[ Dodano: 2011-02-07, 20:19 ]
Spróbuj docisnąć klapę mocniej do auta i wtedy próbuj otworzyć, możliwe że zamek zaśniedział i siłownik nie może go otworzyć. Mi tak wycieraczkę przyłapało i nie działała. Jak się otworzy popsikaj WD-40.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.