Gruchi
Auto: Renault Clio III
Silnik: 1.4 16V
Wysłany: 2010-09-04, 15:15 Mułowate Renault Clio III
Witam
29 sierpnia kupilem Renault Clio III 1,4 16v beznynka 2006 r. odrazu po zakupie zostal wymieniony caly rozrzad, uzupelnione oleje itp. jednak jak sie okazalo po zakupie nie jest do konca tak pieknie jak byc mialo od 29 swieci na pulpicie ikonka check engine dodatkowo samochod muli sie , wedlug mechanika przelaczyl sie w tryb awaryjny.
Byc moze mial ktos podobny problem lub wie o co chodzi odnosnie tego zamulania jak i kontrolki, za wszelkie informacje bylbym bardzo wdzieczny
Auto: SCENIC II ph I /SAXO II
Silnik: 1,9 dci
Wiek: 41 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 436 Skąd: śląskie/Krzepice
Wysłany: 2010-09-04, 15:47
Proponuje podpiąć pod złącze diagnostyczne bo przyczyn może być wiele. Ja obstawiam sondę lambda ale równie dobrze może być przepływomierz lub inna elektroniczna usterka
_________________ Jak mnie nie ma na forum to jestem na rybach
Gruchi
Wysłany: 2010-09-04, 16:20
dzieki za info przed chwileczka w ksiazce serwisowej wynalazlem ze przyczyna dlawienia sie moze byc katalizator w poniedzialek pojade go podpiac jesli ma ktos jeszcze jakies pomysly prosze pisac ;) po naprawie tej usterki napisze co bylo nie tak byc moze komus sie to przyda
Auto: L II Ph II
Silnik: 2,0 dCi
Wysłany: 2010-09-05, 11:15
Na forum można pisać z "polską czcionką" To nie boli a lepiej się czyta.
Jak na clio III to za szybko aby katalizator się zapchał.
Podjedź i podłącz go pod clipa.
Ja mam zaufanie tylko do ASO w Długołęce.
Gruchi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.