witam.
mam meganke 1,6 16v kombiaka z 2001r. ostatnio padl mi alternator, a dokladniej mowiac kolo pasowe. zostalo ono wymienione i od tej pory mam problem ze swiatlami, ktore sobie przygasaja, radio szaleje, silnik nierowno chodzi, a samochod czasem sie dusi, tzn. tak jakby sie wjezdzalo pod gorke na nie odpowiednim biegu, ale przez chwile sa takie mini kangurki i przewaznie na 2'ce
Może jednak alternator nie pracuje jak należy i generuje duże obciążenie, powodując spadek obrotów. Jakie masz napięcie ładowania? Może padł też regulator napięcia.
byc moze jeszcze cos z tym alternatorem nie tak; sprawdze napiecie i napisze
[ Dodano: 2010-09-06, 16:10 ]
wiec napiecie jak silnik pracuje normalnie, czyli tak jak mialo to miejsce przed wymiana kola pasowego (obr byly 750-800 na luzie) 14,5; ale jak juz obroty spadna do 500 czasem nieco mniej to napiecie spada do 6.
(nie moge posluchac normalnie radia, bo mi przesakuje miedzy jakas stacja, a usb; czasem zalapie i przez jakies 15-20 min dziala normalnie, ale to czasem natomiast muze z usb odtwarza normalnie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.