Witam.
Mam problem z ogrzewaniem w Modusie żony. Jakoś mechanicy nie mogą sobie z tym poradzić. Po prostu nie ma ciepłego nawiewu. Nagrzewnica działa i przepływ płynu jest bo przewody też się nagrzewają tylko nie dochodzi żadne ciepłe powietrze do kabiny. To już 2 taki przypadek w ciągu roku. Poprzednim razem jakoś się samo naprawiło. Teraz sprawdzona cała elektryka, odpowietrzony układ i nic. Nadal zimo:-(. Pewnie czeka mnie wizyta w ASO. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły bo ja mam już dość tego francuskiego pudelka. Proszę o jakąś pomoc.
Nawet jak silnik osiągnie 90 st.C to nawiew jest zimy. Nadmienię że nagrzewnica i dmuchawa są sprawne. Możliwe że to jakaś awaria przy sterownikach klimy(mam automatyczną).
Tomasz
Auto: Modus
Silnik: DCI 105
Wysłany: 2011-01-09, 21:49
miałem podobny przypadek sprawdź czy układ jest odpowietrzony. U mnie jakoś temat sam się rozwiązał po odpowietrzeniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.