witam
zakupiłem scenica 1.9 dci z wyjętym turbem , wymyłem kolektory rury intercooler , zakupiłem regenerowane turbo z serwisu renault po czym założyłem go na swoje miejsce.
auto nie chciało odpalić więc potraktowałem go samostartem i odpalił , z tłumika wydobył się ciężki dym biały był on tak gęsty że zaraz w garażu nic nie było widać po 10 sekundach usłyszałem stukanie wyłączyłem silnik . po którejś z kolei próbie silnik po zgaszeniu go kluczykiem nie zgasł lecz żył własnym życiem myslałem że to koniec ponieważ auto stało z jednym ściągniętym kołem bez szans na zdławienie lecz udało się i zgasł.
po ponownym odpaleniu było o wiele lepiej, lepsza kultura pracy bez stukania super reakcja na dodawanie gazu oczywiście z mniejszym dymem z rury wydechowej ,po 30 sekundach wróciły stare objawy . po wyciągnięciu egr był cały w czarnej mazi
może ktoś jest w satanie pomóc
z góry dzięki
Poczytaj TUTAJ ale jak dla mnie to spalił reszte oleju po uszkodzeniu turbiny
musiałby kolego zassać stary olej z rury wydechowej
z nowych obserwacji wydaje mi sie ze przybywa oleju
[ Dodano: 2011-09-13, 17:42 ]
zdjąłem rure od turba sucho bez luzów ,wydaje mi się że auto nie spala ropy i poptrzez spiralną rure recylkulacji spalin wracja do kolektora ssącego
-------------------------------------
siadły dwa wtryski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.