grzeniua
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1,4
Wysłany: 2011-03-20, 10:38 [Megane II ph1] Wycieraczki przednie - nie działają
Witajcie,
mam problem z przednimi wycieraczkami, mianowicie nie działają. Początkowo od czasu do czasu się zacinały a ostatnio po dużej ulewie przestały działać kompletnie. Przed ostatnim tchnieniem działały jedynie na najwyższej predkości. Sprawdzałem bezpiecznik i próbowałem dostać się do podszybia, niestety się nie udało bo nie mogłem zdemontować piór wycieraczek - nawet po odkręceniu śrub nie ruszały się kompletnie. Próbowałem pomierzyć napięcie na wtyczce i zawsze pokazywało to samo: 1 kontakt 0,5V, z drugim 14V i trzeci 0-0.1V. Po lekkim podniesieniu podszybia da się dostrzec mechanizm ale nic dokładnie nie widać.
Pytania:
1. Co to może być?
2. Jak zdemontować mechanizm czyli również dokładnie krok po kroku jak zdemontować osłony?
3. Jak sprawdzić sam silniczek (kiedy juz będzie zdemontowany)
4. W razie gdybym sobie nie poradził to podpowiedzcie gdzie we Wrocławiu znajdę szpeca który mi to nareperuje
Chyba tyle na raz... Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi
grzeniua
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1,4
Wysłany: 2011-05-05, 20:00
Juz naprawione - silnik tonal w wodzie wiec sie spalil (beznadziejne rozwiazanie odprowadzania wody a wlasciwie jego brak). Dodatkowo caly mechanizm byl skorodowany i calosc poszla do wymiany.. jakies 350pln.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.