Wysłany: 2011-04-25, 14:21 Martwa Laguna, nie odpala, pomocy
Witam. Problem taki. Auto otwiera, wkładam kartę. Lampki na około karty oraz ta czerwona dioda na tablicy rozdzielczej zaczynają szybko migać a po naciśnięciu START nic się nie dzieje. Próbowałem odłączyć akumulator na chwilę ale auto jest "martwe". Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Akumulator jest świeży i dość dobry model więc ewentualnie ta druga wersja. Ale czy w przypadku niedostatecznego przewodzenia na klemach nie powinno być takiego ty "pyknięcia" podczas próby odpalenia?
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi mógł powiedzieć czy w Lagunie (niestety nie pamiętam) to normalne przy włożeniu karty, że obramowanie na około karty i czerwona dioda na środku zegarów zaczyna szybko pulsować. Z góry dzięki,
Kolejna opcja to problem z immo. Być może uległ rozkodowaniu...
Zerknij jeszcze tu: http://angliki.info/f32/l...ad-esp-811.html , ktoś miał podobny problem. Ale przed popadnięciem w panikę, skorzystaj z zapasowej karty, spróbuj też odpalić auto z innego akumulatora.
Dzięki za linki. Mam problem z drugą kartą bo po prostu kupiłem auto z jedną. Wyrobienie nowej karty kosztuje koło 600 pln więc zanim ją zamówię sprawdzę najpierw inne alternatywy jak zdjęcie tego plastiku pod kolumną kierownicy, tam podobno trzeba coś wyregulować. Nie wiem co ale jak ściągnę to będę szukał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.