Dzisiaj zauważyłem dziwną sprawę: klakson działa włączany tylko prawym przyciskiem na kierownicy, po wciśnięciu z lewej strony milczy - czego to może być wina, gdzie szukać usterki.
Napiszę, chociaż wstyd. Może się komuś przyda rozwiązanie tego problemu
Rozkręciłem prawie całą kierownicę, wyjąłem poduchę, sprawdziłem miernikiem napięcie na stykach włączających klakson (oba działały).
Okazało się, że wymieniona jest syrenka klaksonu i w jej miejsce poprzedni właściciel wkręcił syrenkę do Clio I (chyba z jedynki) z pojedynczym gniazdkiem. Przy okazji wyprowadził kabelek z oryginalnego gniazdka i nie było to nawet zauważalne na pierwszy rzut oka.
Co się naszukałem - dobrą syrenkę kupiłem używaną, trąbi jak wariat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.