Witajcie mam lagunę z 2001r z silnikiem 1.9 dti i po splanowaniu głowicy chciałem go odpalić ale kulał na drugi cylinder, jak wkręciłem go na obroty to się coś zawiesiło i wkręcał go dotąd aż przekroczył czerwone pole i skończyła mu się skala na obrotomierzu ale udało mi się to wyłączyć i silnik zgasić. Już myślałem że już po silniku ale juk uruchomiłem to silnik pracował bardzo dobrze (szok) i jak wkręciłem go na 3000obr/min to stało się to samo. Błąd wywala że jest niezgodność z czujnikiem wałka rozrządu. Może ci mi pomóc, bo nie chcem go naprawdę zarżnąć.
[ Dodano: 2011-06-19, 23:09 ]
Witajcie mam już odpowiedź na ten mój problem otóż turbina siadła i zaciągała olej i dlatego tak się wkręcała na obroty. ale już po wszystkim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.