Auto: L I Ph II
Silnik: 1,9
Wysłany: 2009-09-30, 06:44
Polecamy
Na to wszystko na co byś zwracał uwagę przy kupnie dowolnej marki.
Czy wszystko działa,a w szczególności TURBO.
Nie zapomnij o sprawdzeniu klimatyzacji czy działa i czy chłodzi.
Lusterka czy grzeją itp.
gbk
Auto: Audi A4
Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-09-30, 10:18 opinie nt. Laguny
Dzieki!
Boje sie Laguny ze wzgledu na jej obiegowa opinie auta odnotowujacego multum usterek, co maja potwierdzic raporty DEKRA itp. Z drugiej strony jest to auto superkomfortowe i bardzo tanie (pewnie przez kiepska opinie ), stad kusi mnie jego zakup. W podobnej cenie moge miec Octavie 1.9TDI z 2005 lub Focusa 1.6 TDCI z 2005. Niech zdecyduje ogolna kondycja i cena
Auto: L I Ph II
Silnik: 1,9
Wysłany: 2009-10-01, 06:55
gbk napisał/a:
obiegowa opinie auta odnotowującego multum usterek
Norma, stereotypy dalej pokutują. Pośmigaj po serwisach i zobacz ile niemieckiego szmelcu stoi w serwisach, o oplach, fordach i innych markach nie zapominając.
Teraz marka nie ma znaczenie Ważne jak było dbane o autko i jak Ty będziesz dbał.
Na nasze drogi nie ma DOBRYCH aut - każde się rozleci.
Dodam tylko, że nawet niezawodne w opinii wielu japońce, to już nie te sam co kiedyś.
Właśnie kupiłem Lagunę II z 2007 roku z lutego 1,9 DCi z przebiegiem 151 tys. sprowadzoną z Francji, byłem w serwisie w Białymstoku, wszystkie dane podane przez sprzedającego się potwierdziły. W tym tygodniu jeździłem do Krakowa z rodziną i już wróciłem, wszystko działało bez zastrzeżeń, średnie spalanie na trasie wyniosło 5,4 l. Uważam że trafił mi się dobry egzemplarz. Ostatnio miałem Lagunę z 2002 r i też nie miałem problemów, sprzedałem tylko po to żeby kupić młodszy rocznik. A tak w ogóle to francuzami jeżdżę od 1990 r i mojej opinii o nich nie zmieni, żaden posiadacz innych marek. Dla Pana powiem tak, słuchać opinii różnych Pan możesz, ale to są Pana pieniądze i Pana decyzja. Życzę powodzenia
megane97, 150 tys.km przez 3 lata to auto nie stało. Ja niestety słyszałem negatywne opinie o LII. Dużo problemów z elektroniką i padające turbiny. Sam w przyszłości planuję zakup LII, ale mam sporo wątpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum