Wysłany: 2011-01-01, 14:59 Laguna 2.2dci komunikat :"fault in fuel injection"
Witam, mam problem z Renault Laguna 2.2dci 150KM 2004r. Od jakiegoś czasu pojawia się komunikat "fault in fuel injection", dzieje się tak tylko na ciepłym silniku zawsze w czasie jazdy, nigdy po zapaleniu auta. Czasami pojawia się to po 10km jazdy , a czasami po 100km.
Auto traci też moc , jest to różnie ponieważ czasami jest to mała utrata mocy i da się w miarę normalnie jechać a czasami rozpędzenie auta na autostradzie do 130km trwa dwie minuty.
zrobiłem też taką próbę, gdy zapalił się komunikat zjechałem na pobocze zgasiłem auto, odczekałem chwilę po czym ponownie odpaliłem i wtedy znowu przez kilka kilometrów samochód jechał normalnie.Jeszcze jedna rzecz auto pali jak smok około 13 litrów przy spokojnej jeździe 50/50 trasa/miasto. .Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum renaultforum.pl nie jest formalnie powiązane z koncernem Renault. Znaki towarowe wykorzystane w treściach forum należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w charakterze informacyjnym. renaultforum.pl zrzesza użytkowników samochodów marki Renault.